Karima Ameziane

Klinisch psycholoog-psychotherapeut


Sinds 2008 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Ik heb bij verschillende grote GGZ instellingen gewerkt op diverse afdelingen waar ik brede ervaring heb opgedaan met verschillende doelgroepen binnen de specialistische GGZ. Mijn expertise ligt op het vlak van het behandelen van volwassenen met depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Naast psychotherapie heb ik ook jarenlange ervaring met het verrichten van psychodiagnostisch onderzoek. In 2021 heb ik de stap gezet naar een eigen praktijk genaamd Psychotherapiepraktijk Ameziane.

U kunt bij mij terecht voor psychotherapie en psychodiagnostiek. Omdat geen mens hetzelfde is wissel ik protocollaire behandelingen af met een integratieve manier van werken waarbij ik gebruik maak van technieken uit verschillende therapiestromingen. Ik werk graag persoonsgericht en maak veel gebruik van elementen uit de cliëntgerichte en psychodynamische psychotherapie. Ik ben verder geschoold in EMDR en ben daarnaast senior schematherapeut. Ook behoort een klachtgerichte behandeling zoals cognitieve gedragstherapie tot de mogelijkheden. U kunt terecht met uiteenlopende klachten, zowel voor een relatief kort als een langer durend psychotherapie traject. Op het vlak van de psychodiagnostiek doe ik onderzoek naar persoonlijkheidsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen (ADHD en/of autisme).

Ik doe mijn werk al jaren met veel voldoening en toewijding. Mijn persoonlijke stijl typeert zich als warm, betrokken, inlevend, zorgvuldig en onderzoekend. Binnen een veilige omgeving probeer ik zo goed mogelijk naar u te luisteren en is er ruimte om nieuwe inzichten op te doen en beperkende en belemmerende patronen te doorbreken. Ik werk volgens de laatste richtlijnen en draag zorg voor kwaliteit van mijn werk door regelmatige bijscholing en intervisie met collega’s.


Opleidingen

Na mijn studie aan de universiteit Leiden heb ik de 2-jarige postmaster opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd waarna ik mij vervolgens heb gespecialiseerd middels de 4-jarige opleiding tot klinisch psycholoog. Deze opleiding omvat onder meer de opleiding tot psychotherapeut. Op grond van mijn opleiding en ervaring ben ik regiebehandelaar en als klinisch psycholoog (specialist art. 14) BIG geregistreerd.


Registraties

Klinisch psycholoog BIG 79918288725

Psychotherapeut BIG 99918288716

Senior schematherapeut


Lidmaatschappen

Lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten (LVVP)

Lid van de Vereniging voor Schematherapie (VSt)


Voor meer informatie zie mijn website: www.praktijkameziane.nl